Breaking News

Νέα

12 Οκτωβρίου 1944 - 12 Οκτωβρίου 2013 - Η ριζική αλλαγή


Γράφει ο 
Πλούταρχος Πάστρας
ploutarxos19@gmail.com

   Η 12η Οκτωβρίου 1944, δεν ήταν μόνο ημέρα ορόσημο για την απελευθέρωση της Αθήνας, από τους βάρβαρους Γερμανούς κατακτητές μας, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Όλοι οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και εόρτασαν την απελευθέρωση των Αθηνών. 
   Δυστυχώς, όμως, 69 χρόνια μετά, δηλαδή σήμερα 12 Οκτωβρίου 2013, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά κάτω από τον οικονομικό κατοχικό ζυγό των Γερμανών, αυτή την φορά «συμμάχων» μας. Οι επιπτώσεις αυτής της σημερινής κατοχής, είναι πολλές, και θ' αναφέρω ενδεικτικά μερικές, οι οποίες είναι η φτωχοποίηση των περισσότερων ελληνικών οικογενειών, η ανεργία να έχει φτάσει πάνω από το 30% και στους νέους γύρω στο 60%, να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πολλές οικογένειες να βρεθούν στον δρόμο, λόγω των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, η συνεχής μειώσεις των μισθών (για όσους έχουν δουλείες ακόμη)  και των συντάξεων, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς ως «ψίχουλα»,ο διαμελισμός της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας περίθαλψης και η χειρότερη επίπτωση απ' όλες είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ζωής. Η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατοχές είναι ότι σήμερα, υπάρχει η ψευδαίσθηση στους Έλληνες, ότι είμαστε ακόμη ελεύθεροι.
   Εν κατά κλείδι, θέλω να επισημάνω κάτι πάρα πολύ σοβαρό, το οποίο για μένα, ως Πλούταρχο Πάστρα, είναι η απαράβατη αρχή μου και η κόκκινη γραμμή μου, ότι όλοι οι Έλληνες, πρέπει να είμαστε ένα και να γίνουμε μία γροθιά, ενάντια στους δήμιους της πατρίδας μας, δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε διαπροσωπικές διαμάχες, αντί αυτού θα πρέπει όλοι να έχουμε γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, την ελευθερία της, τον εκδημοκρατισμό της και την αληθινή σωτηρία της. Μην ξεχνάμε πώς όλοι είμαστε Έλληνες, ότι είμαστε όλοι μας αδέρφια και ότι όλους, μας ενώνει η αγάπη μας γι' αυτήν την χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα, που όμως ήταν, είναι και θα παραμείνει σε όλο τον κόσμο πάντα ξακουστή!


ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια