Breaking News

Νέα

Αφιέρωμα στην νηστεία


Αφιέρωμα στην νηστεία


Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
ploutarxos19@gmail.com


  Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα ξεκινήσει η Σαρακοστή, την οποία όλοι οι ορθόδοξοι πρέπει να την τηρήσουμε με ευλάβεια. Γι αυτό το λόγο αυτήν την εβδομάδα θα την αφιερώσω στην νηστεία για να μάθουμε γιατί, πότε και πώς νηστεύουμε. Θα αντλήσω αυτές τις πληροφορίες από το διαδίκτυο αλλά κυρίως από το βιβλιαράκι Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ των εκδόσεων Αποστολικής Διακονίας. Αυτό το βιβλιαράκι είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο , το οποίο μας το έδωσαν στο Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών (για πληροφορίες μπείτε εδώ: http://www.apostoliki-diakonia.gr ) για να μάθουμε για την νηστεία στην εκκλησία μας. Αυτό το βιβλιαράκι σας το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ανήκει στη νέα σειρά των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας με τον γενικό τίτλο ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ , η οποία επιιδιώκει να παρουσιάσει, με τη μορφή ευσύνοπτων τευχιδίων, θέματα ζωτικής σημασίας, που αναφέρονται στην ορθόδοξη πίστη και στη χριστιανική ζωή.
  Τέλος, ελπίζω με αυτή την αφιέρωση στην νηστεία να μπορέσω να ενημερώσω όσους χριστιανούς θέλουνε να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πως πρέπει και για ποιο λόγο νηστεύουμε.

 

2 σχόλια:

  1. Φίλε, το blog σου είναι πολύ καλό ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ όσο μπορώ να προβάλω την ιστορία της πατρίδα μας και τα ιδανικά της. Ελπίζω να τα καταφέρνω καλά.

      Διαγραφή